ABD Başkanı Biden: Yapay zeka tehlikeli olabilir
AA & Ensonhaber

Başkanı Joe Biden, yapay zeka konusunda uyardı.

şirketlerine seslenen Biden, yapay zekanın yol açabileceği tehlikelere karşı sorumluluk alınması gerektiğini söylerken, Kongre'nin de adım atmasının gerekliliğini vurguladı.

Biden, Beyaz Saray'da Başkan'ın Bilim ve Teknoloji Danışmanları Konseyi (PCAST) ile bir araya geldi.

Biden'ın uyarısı: Ekonomi ve ulusal güvenliğe tehdit olabilir

Yapay zekanın sunduğu fırsat ve riskleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyleyen Biden, yapay zekanın hastalıklar, iklim değişikliği gibi sorunlarla başa çıkmaya yardımcı olabileceğini ancak aynı zamanda ekonomi ve ulusal güvenliğe yönelik potansiyel riskler barındırabileceğini kaydetti.

"Doğru önlemler alınmazsa zarar verir"

Teknoloji şirketlerinin ürünlerini halka sunmadan önce güvenli olduklarından emin olmaları yönünde sorumlu olduklarını düşündüğünü söyleyen Biden, şöyle dedi:

Sosyal medya bize, güçlü teknolojilerin doğru önlemler alınmadan verebileceği zararı gösterdi.

"Yapay zeka tehlikeli olabilir"

Biden, bu kapsamda gerekli önlemlerin alınmamasının, özellikle gençlerin ruh sağlığı, benlik algısı ve duygularını olumsuz etkileyebildiğine işaret etti.

ABD Başkanı, Kongre'nin, teknoloji şirketlerinin topladığı kişisel verilere katı sınırlamalar getiren, çocukları hedef alan reklamları engelleyen ve teknoloji şirketlerinin ürettikleri ürünlerde sağlık ve güvenliği öncelemeleri gerektiğini öne süren iki partili gizlilik yasasını geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Yapay zekanın tehlikeli olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Biden, "Zamanla göreceğiz. Olabilir." şeklinde yanıtladı.

"Risklerini ele almalıyız"

Biden ayrıca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadelere yer verdi:

Yapay zeka, en zorlu sorunlarımızdan bazılarının üstesinden gelmek için muazzam bir potansiyele sahip. Fakat risklerini de ele almalıyız.

Bu nedenle geçen yıl, Amerikan halkı için önemli korumaların baştan itibaren yapay zeka sistemlerine dahil edilmesini sağlamak üzere bir Yapay Zeka Haklar Bildirgesi önerdik.