ABD'de arabada unutulan 6 aylık bebek hayatını kaybetti
DHA

ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan bir anne, işten izin alamadığı için komşusundan 6 aylık bebeğini Prescott Valley'e götürmesini istedi.

Bebeği babasının teslim alacağını söyleyen anne, evden ayrıldı.

Bebeği de alarak Prescott Valley'e giden komşu, bebeğe karşı ihmalkar tavırlar sergiledi.

BEBEĞİ ARABANIN İÇİNDE BIRAKTI

Dönüş yolunda bebek, komşunun arabasının arka koltuğunda uyuyakaldı.

Saat 14.00 sularında eve varan komşu, arabayı sıcak güneşin altına park etti ve bebeği arabanın içinde bırakarak evine girdi.

Saat 20.45 sularında eve dönen baba, komşunun bebeği getirmemesi üzerine eşini arayarak komşunun ne zaman geleceğini sordu.

CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTILAR

Hala işte olan anne hemen komşusunu arayarak bebeği sordu, komşu ise bebeği arabada unuttuğunu iddia ederek paniğe kapıldı.

Telefonu kapatmalarının ardından komşu, babanın yanına giderek durumu anlattı. Baba evden çıkarak arabanın içinden bebeğin hareketsiz bedenini çıkardı.

SICAKLIKTAN ETKİLENEREK ÖLDÜ

Komşunun Acil Durum Servisi'ni aradığı sırada baba, çocuğunu hayata döndürmek için kalp masajı yapmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Olay yerine gelen ekipler, bebeğin 7 saat boyunca güneşin altına park edilen araçta sıcaklıktan etkilenerek hayatını kaybettiğini belirledi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polis, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada anne, baba ve komşunun gözaltına alındığını ifade ederek soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)