Antony Blinken: Lübnan'a 157 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağız
İHA

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor...

Bu kapsamda, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu’da yeni bir insani krize dikkat çekerek, bölgeye yardım sağlayacaklarını bildirdi.

"AMERİKAN HALKININ HAYAT KURTARAN YARDIMI"

Yazılı açıklamada bulunan Blinken, söz konusu yardımın yerlerinden edilen Lübnanlılar ile onlara ev sahipliği yapan toplulukların ihtiyaçlarını karşılamak ve Suriye'ye kaçanlara destek olmak için kullanılacağını belirtti.

Blinken, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Amerikan halkının hayat kurtaran bu yardımı, Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu aracılığıyla hemen kullanıma sunulan yaklaşık 82 milyon dolar ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) İnsani Yardım Bürosu tarafından sağlanan 75 milyon doları içermektedir.

"KRİTİK BİR YAŞAM DESTEĞİ OLACAKTIR"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, hali hazırda bölgeye 11.5 milyon dolarlık yardım yapan USAID’in önümüzdeki haftalarda 63.5 milyon dolar daha sağlamayı planladığının altını çizerek, “Bu acil gıda, barınak, battaniye, hijyen kiti ve su yardımı, hayal bile edilemeyecek zorluklara katlananlar için kritik bir yaşam desteği olacaktır” ifadesinde bulundu.

Ayrıca, ABD’nin ve Suriye'de artan çatışmalardan etkilenen savunmasız nüfusu desteklemek üzere geçtiğimiz yıl yaklaşık 386 milyon dolar yardımda bulunduğunu anımsatan Blinken, son olarak şöyle dedi:

ABD, Lübnan'da ve bölge genelinde savunmasız durumda olanlara yardım etmeye kararlıdır.

Diğer bağışçıları da bu yeni insani ihtiyaçlara katkıda bulunmak üzere bize katılmaya çağırıyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)