Belçika Başbakan Yardımcısı: Saldırıdan sonra kutlama yapıldı
Haber Merkezi

Belçika Başbakanı Yardımcısı Jan Jambon, 22 Mart'ta Brüksel'de gerçekleşen ve 35 kişinin öldürüldüğü saldırılara dair konuştu.

EN ÇOK TERÖRİST BELÇİKA'DA

Jambon, Belçika'nın "IŞİD sorunu" olduğunu kabul ederken, ülkenin kişi başına Suriye ve Irak'ta savaşan IŞİD'ci sayısında ilk sırada olduğunu belirtti.

Bölgede bulunan 451 Belçika vatandaşı olduğunu duyuran Jambon, bu kişiler arasında "doktorlar, avukatlar ve sıradan suçlular" bulunduğunu, bu kişilerin yalnızca yoksul çevrelerde yetişmediğini söyledi.

Belçika'dan çıkan IŞİD'cilerden yalnızca 6'da 1'inin yoksul evlerde yetiştiğini söyleyen başbakan yardımcısı, "teröre karşı işbirliği" için çağrıda bulundu.

'SALDIRININ ARDINDAN KUTLAMA YAPILDI'

Brüksel'de gerçekleştirilen saldırıların ardından sokaklarda kutlama yapıldığını doğrulayan Jambon, medyanın bu kutlamaları görmezden gelmesini eleştirdi. Kutlamaların IŞİD yanlıları tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Flandre Başbakanı Geert Bourgeois tarafından yapılan açıklamada da Abdüsselam'ın tutuklanmasının ardından 200 kişinin sokağa indiği ve polisle çatıştığı söylendi.