DHA

İsrail'in Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında UNRWA’ya ait bir okul vuruldu ve 6 çalışan hayatını kaybetti.

Bunun üzerine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten bir açıklama geldi.

BM sekreteri, yaşananın kabul edilemez olduğunu ve vurulan okulda 12 bin yerinden edilmiş sivilin bulunduğunu söyledi.

"GAZZE'DE KİMSE GÜVENDE DEĞİL"

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Gazze’de UNRWA'nın altı çalışanı bugün İsrail’in hava saldırısında orta kesimlerdeki Nuseirat'ta bir okul ve çevresini vurması sonucu hayatını kaybetti. Bu, tek bir olayda personelimiz arasında meydana gelen en yüksek ölü sayısıdır. Ölenler arasında UNRWA barınağının müdürü ve yerinden edilmiş insanlara yardım sağlayan diğer ekip üyeleri de bulunmaktadır.

Ailelerine ve sevdiklerine içten başsağlığı diliyoruz. Bu okul savaş başladığından bu yana beş kez vuruldu. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 12 bin yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapmaktadır. Gazze'de hiç kimse güvende değil.” denildi.

"YAŞANANLARI KABUL ETMİYORUZ"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise okulda halihazırda 12 bin yerinden edilmiş sivilin bulunduğuna dikkat çekerek, “Gazze'de yaşananlar kesinlikle kabul edilemez. Yaklaşık 12 bin kişinin barındığı bir okul bugün yine İsrail hava saldırıları tarafından vuruldu. Altı UNRWA çalışanımız öldürülenler arasında.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’e göre, Gazze’de 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırıları sonrası yaklaşık 500 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)