Deprem bölgesinde mucize kurtuluşları dünya konuşuyor

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkılan binaların enkazından, günler geçmesine rağmen kurtuluşlar yaşanmaya devam ediyor.

Enkazdan ses gelip gelmediğini dinleyen ekipler, belirti gördükleri anda harekete geçerek sevindiren kurtarma faaliyetlerine imza atıyor.

Günler sonra yaşanan kurtuluşlar dünyanın gündeminde

Dünya basını, depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren Türkiye'de yürütülen arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor.

France 24, depremin 133'üncü saatinde 2 yaşındaki Aliye Dağlı'nın kurtarılma anına tanıklık ederken, haberde şöyle denildi:

France 24: Kız bebeğin olağanüstü hikayesi

6 Şubat'taki yıkıcı depremlerden neredeyse altı gün sonra Antakya'daki evinin enkazından canlı çıkarılan Aliye Dağlı adlı bir kız bebeğin olağanüstü hikayesi. Mucize kurtarma, Türkiye ve Suriye'de depremlerden sağ kurtulanları bulma umutlarının hızla tükendiği bir sırada geldi.

BBC: Sen bir mucizesin

BBC, 10 yaşındaki Cudi'nin kurtarılma hikayesini yazdı. Cudi'nin, Hatay'da enkaz altında yaklaşık 147 saat kaldığı kaydedildi.

Gaziantep'te de 13 yaşındaki çocuğun kurtarıldığı aktarılarak, ekiplerin "Sen bir mucizesin" dediğine dikkat çekildi.

VOA: 1 haftayı aşkın süre sonra kurtarıldı

Amerika'nın Sesi (VOA) internet sitesinin İngilizce servisi, "1 haftadan fazla bir süre sonra kurtarıldı" başlıklı bir haber yayınladı:

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 40 yaşındaki kişinin kurtarılması, uzmanların çöken bina kalıntılarında daha fazla insanı canlı bulmak için umutların tükenmekte olduğunu söylediği sırada geldi.

CNN: 175 saat enkaz altında mahsur kaldı

CNN International, 175 saat sonra kurtarılan vatandaşla ilgili gelişmeye yer verdi:

Hatay'da 175 saat enkaz altında mahsur kalan Naide Umay, güçlü depremin meydana gelmesinden bir haftayı aşkın bir süre sonra, pazartesi günü kurtarıldı. Ekipler, hâlâ enkaz altında hayatta olabilecek kişileri kurtarmak için acele ediyor.

Aynı medya kuruluşunun başka bir haberinde de saatler sonra canlı kurtarılan diğer vatandaşların hikayelerine yer verildi.