İHA

ABD'de gündem başkanlık seçimleri..

Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle Kamala Harris'in adaylığının kesinleşmesi gibi küresel etkiler yapan olaylarla yarış daha da heyecan kazandı.

ABD'nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in resmi olarak Demokrat Parti'nin adayı olması ve başkan yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'ı seçmesinin ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı.

Trump, Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'deki lüks malikanesi Mar-a-Lago'da düzenlediği basın toplantısında ABD'li yayın kuruluşları ile anlaştığını duyurdu.

TRUMP CANLI YAYINA HAZIRIM DEDİ

Trump, Harris ile 4, 10 ve 25 Eylül tarihlerinde Fox News, NBC ve ABC kanallarında canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu söyledi.

Yayın kuruluşlarının onayını aldığını duyuran Trump, Harris'in kampanyasından cevap beklediğini söyledi.

Başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Partili aday JD Vance ile Demokrat Partili aday Tim Walz'ın kozlarını paylaşacağı tartışma programının ise CBS News tarafından yayınlanacağını duyuran Trump, bu düellonun tarihine ilişkin bilgi vermedi.

HARRIS DAVETİ KABUL ETTİ

Diğer yandan Trump'ın açıklamasının ardından kısa süre sonra ABC televizyonu, Trump ve Harris'in 10 Eylül'de canlı yayına katılmayı kabul ettiklerini duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)