AA

ABD Başkanlık Seçimleri'nin yaklaşmasıyla gerilim artmaya devam ediyor.

Eski ABD Başkanı ile Kamala Harris'in televizyon programındaki yüzleşmesinin ardından kazananın Harris olduğu açıklandı.

Tekrar bir düelloya çıkmayı kabul etmeyen Trump ve ekibine bir de engeli çıktı.

HARRIS'İN OYLARI YÜKSELİŞTE

Hayranlarını yönlendirme konusunda adından söz ettiren Taylor Swift, gerçekleşen düello sonrası paylaştığı bir fotoğraf ile ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e desteğini açıklamıştı.

Swift'in açıklaması sonrası Harris'in destekçilerinde büyük oranda artış gözlemlendi.

"TAYLOR SWİFT'TEN NEFRET EDİYORUM"

Başkanlık yarışını kazanmayı bekleyen Donald Trump, Harris'in kazanma oranının yüklediğini görünce sosyal medya üzerinden dikkat çekici bir davranışta bulundu.

Trump, Truth Social ağında "TAYLOR SWIFT'TEN NEFRET EDİYORUM!" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu açıklamalar, Swift'in, salı akşamı Trump ve Harris arasında geçen tartışmanın ardından, Demokratik başkan adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i 5 Kasım’daki seçim için desteklediğini duyurmasının birkaç gün sonrasında geldi.

SEÇİM KAMPANYASINDA TAYLOR SWIFT ETKİSİ

Harris'in kampanya ekibi, Trump’ı alaycı bir şekilde hedef alarak, Pazar günü oldukça uzun bir açıklama yayınladı ve bu açıklamada 28 Taylor Swift şarkısına referans verdi.

Swift'in Harris'e destek duyurusundan sonra yüz binlerce kişi, ABD'nin resmi seçim bilgilerini sunduğu “vote.gov” sitesine akın etti.

Swift'in Harris'i destekleyen Instagram gönderisi, şu ana kadar 10 milyondan fazla beğeni aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)