Elon Musk'tan Joe Biden'a eleştiri: ABD'de bir süredir başkan yok
ensonhaber.com

Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump'a karşı çok kötü performans gösterdiği sarsıntılı bir tartışmanın ardından eleştirilerle karşılaşmaya devam ediyor.

SpaceX CEO'su Elon Musk da 81 yaşındaki başkanın performansını eleştiren isimlerin arasına katıldı.

"ABD'de bir süredir başkan yok"

Musk, sosyal medya platformu X'teki son gönderisinde ABD'nin "bir süredir bir başkanı olmadığını" öne sürdü.

Musk, "Amerika'nın Bir Başkana İhtiyacı Var mı?" başlıklı The New York Times haberinin ekran görüntüsünü yeniden paylaşarak, "Gerçek bir soru... Belli ki bir süredir bir başkanımız yok." diye yazdı.

"Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli"

Ross Douthat tarafından kaleme alınan NYT'deki yazıda, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın çekilmesi gerektiği savunularak, "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır." dendi.

5 Kasım'daki seçimler öncesinde Biden ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump, 27 Haziran'da ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşmıştı.

Biden'a tepkiler sürüyor

Ross Douthat tarafından kaleme alınan mevzubahis köşe yazısında, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiği savunularak, "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlı bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır." ifadelerine yer verilmişti.

Kamuoyunun ciddi eleştirileri ve çekilme çağrılarına yol açan tartışma performansının ardından Biden, "Çok hastaydım, kendimi çok kötü hissediyordum." demişti.

Biden, kötü bir gece geçirdiğini belirterek, "Trump mikrofonu bile kapalıyken bağırıyordu. Bu da benim dikkatimi dağıttı. Sorun sadece bu değildi ama çok kontrol sağlayamadım." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bağışlar askıya alındı

Diğer yandan Biden'ın adaylık meselesi Demokrat Parti'ye yapılan bağışları da etkiledi.

Medya ve eğlence sektörü devi Disney Ailesi'nden Abigail Disney, geçen haftaki açıklamasında, Biden yerine Harris yarışana dek Demokrat Parti'ye verdiği finansal desteği durdurduğunu duyurmuştu.

Disney, "Bu saygısızlıktan değil gerçekliği göz önüne alarak atılmış bir adım. Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek." demişti.

Girişimci Gideon Stein da Biden yarıştan çekilene dek yapmayı planladığı 3,5 milyon dolarlık bağışı askıya aldığını belirtti.

Demokratlara bağışlarıyla tanınan Netflix'in kurucu ortaklarından Reed Hastings de Biden'a yarıştan çekilme çağrısı yaptı.