Hollanda soykırım ifadesini kullanmayacak
Haber Merkezi

Almanya Parlamentosu, Alman Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren yasa tasarısını Perşembe günü kabul etmişti.

SOYKIRIM DEMENİN ÇÖZÜME KATKISI YOK

Hollanda Başbakan Yardımcısı Ascher, katıldığı bir radyo programında, "soykırım" yerine, "sorun" ifadesini kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Sosyal demokrat bakan, "soykırım" ifadesini kullanmanın, bu sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını belirtti.

BU KONUDA ADIM ATMAYACAĞIZ

Ascher, "Soykırım ya da değil buna uluslararası hukuk çerçevesinde hakimler karar vermeli. Hukuki tartışma başkalarının işi. Biz muhatap değiliz ve bu konuda adım atmayacağız" görüşünü dile getirdi.

MECLİSE SUNULAN ÖNERGE REDDEDİLMİŞTİ

Hollanda'da muhalefet partilerinin geçen yıl 1915 olaylarıyla ilgili parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisine sundukları önerge reddedilmişti. Muhalefete mensup aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) Lideri Geert Wilders ile aynı partiden Harm Beertema ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) Milletvekili Joel Voordewind imzasıyla sunulan, hükümetten, 1915 olaylarına ilişkin "sorun" yerine "soykırım" ifadesinin kullanılmasını talep eden önerge, 63'e karşı 78 oyla reddedilmişti.

İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

Hollanda soykırım ifadesini kullanmayacak