ensonhaber.com

Kaliforniya’da yaşayan 61 yaşında Hongchi Xiao, 2 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Diyabeti tedavi ettiğini öne süren Xiao, üç hafta sürmesi beklenen duruşmanın ilk gününde mahkeme salonunda kendisini savundu ve kimsenin ölümüne neden olmadığını belirtti.

Ağır ihmal nedeniyle öldü

71 yaşındaki Danielle Carr-Gomm'ı, tedavisini bulduğunu söyleyerek kandıran dolandırıcı, yaşlı kadının ağır ihmalden ölmesine sebep oldu.

Savcılık, Xiao’nun tip-1 diyabet tanısı konulan yaşlı kadını, insülinin bir zehir olduğuna inandırdığını ve tedavisini sadece kendi terapisiyle iyileştireceğini söyleyerek kandırdığını açıkladı.

Xiao, mahkeme salonunda kadının ölümünün kendisinden kaynaklanmadığını belirtti.

"Tokatla ve esnet"

Xiao’nun "Panda Latin" ismini verdiği tedavi, ‘tokatla ve esnet’ anlamına geliyor.

Tedavinin, vücudun çeşitli yerlerini okşayarak ve tokatlayarak zehirli atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olduğu iddia ediliyor.

İnsüline yasak koydu

Xiao, kendisine danışan kişilerin sıkı ve zorlayıcı bir diyete girmesini sağlıyor ve insülin kullanmalarını yasaklıyordu.

Mahkeme salonunda, Xiao’nun çocuklarının ölümüne sebep olduğunu iddia eden başka bir aile yer aldı. Aile, 6 yaşındaki tip-1 diyabet hastası çocuklarını bu tedavi kamplarından birine gönderdi.

Tip-1 diyabete karşı yüzde 100 etkili ve iyileştirici tedavi sunduğunu iddia eden Xiao, programa katılanların insüline ihtiyacı olmadığını söyledi. Şifacının sözlerine kanan aile, 6 yaşındaki çocuklarına insülin vermeyi bıraktı.

Acı içinde öldü

Vücudunda yeteri kadar insülin bulunmayan çocuk, "Diyabetik Ketoasidoz’a" girdi.

Kusma, karın ağrısı, halsizlik, zihin bulanıklığı ve bilinç kaybı yaşayan çocuk, yaşamını yitirdi.

Görülen mahkemede ailelere insülini bıraktıran Xiao, suçlu bulundu. Savcı, suçlunun, ölüm riskini artırdığını bilmesine rağmen programına katılan insanlara insülini bıraktırdığını söyledi.

"Bakımını üstlendim"

Mahkemede suçsuz olduğunu savunan Xiao, 71 yaşındaki Carr-Gomm’a yardım ettiğini ve bakımını üstlendiğini savundu. Yaptığı savunmaya rağmen Xiao’nun yaşlı kadına insülin almasını veya tıbbi yardım çağırmasını söylediğine dair bir kayıt bulunamadı.

Uzun süre insülin ilacını almayan yaşlı kadın, dördüncü günde komaya girerek hayatını kaybetti.

Mahkeme suçlu buldu

Savcı, ‘Diyabeti tedavi ettiğini ileri süren Xiao, Danielle Car-Gomm’un durumu kötüleştiğinde ona liderlik etti ve kontrolü eline aldı. Fakat bakımını üstlenme konusunda başarısız oldu.’ sözleriyle Xiao’yu suçlu bulduklarını açıkladı.