Haber Merkezi

Lübnan’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın işgalci güç İsrail tarafından öldürülmesinin ardından tansiyon düşmüyor.

İsrail son olarak, Hizbullah’ın Merkez Konsey Üyesi Nebil Kavuk’u öldürdü.

LÜBNANLILAR KUZEYE AKIN EDİYOR

Saldırılar nedeniyle kitlesel göç Beyrut ve Lübnan’ın kuzeyine akın ediyor.

İsrail ise başta Dahiye olmak üzere Lübnan’ın kuzey ve güney bölgelerini bombalıyor.

GÖZLER İRAN'DA

Bölgede gerilim hat safhaya ulaşırken gözler İran'a çevrildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"SALDIRILAR CEVAPSIZ KALMAYACAK"

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının bölgede gerilimi arttırdığını ifade eden Kenani, "Siyonist İsrail rejiminin bölgede İran ile bağlantılı hedeflere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar cevapsız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

İRAN GÖNÜLLÜ ASKER GÖNDERMEYECEK

Kenani, İran’ın Lübnan’a Hizbullah’ın yanında savaşmak üzere gönüllü asker göndermeyeceğini belirtti.

Kenani, " ve Filistin, kendilerini savunmak için yeterli kapasiteye sahiptir, dolayısıyla İran’ın gönüllü güçlerini göndermesine gerek yok." dedi.

İRAN'DA YAS İLANI

İran'da, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi nedeniyle 5 gün ulusal yas ilan edildi.

İRAN'DAN İNTİKAM YEMİNİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından İran'dan intikam yemini geldi.

SİYAH BAYRAK ÇEKİLDİ

İran İmam Rıza Türbesi'ne siyah bayrak çekti.

Saldırının ardından İran'ın bu yıl siyah bayrağı üçüncü kez astığı da ifade edildi.

"KENDİLERİNİ SAVUNABİLECEK GÜÇTELER"

Kenani, açıklamalarında şunları söyledi:

Lübnan ve Filistin başta olmak üzere bölge ülkelerinin Siyonist İsrail rejimi karşısında kendilerini koruyabilecek yeterli kapasitede olduklarına inanıyorum. İran'ın bu konuda Gazze ve Lübnan'a gönüllü birlikler göndermesine ihtiyaç yok. Lübnan ve Filistin bölgede dengeli olmayan bir savaş ile karşı karşıyalar ve Siyonist İsrail rejimi geçmiş dönemlerde aldığı ağır yenilgiler nedeniyle direniş güçleri ile karşı karşıya gelebilecek cesarette değil. Lübnan halkı geçmişte İsrail rejimini yenebileceğini dünyaya gösterdi. Direniş, işgalci rejim karşısında kendisini koruyabilecek kapasitededir.