Myanmar'da Müslümanlara linç görüntüleri - Video

Myanmar'da Müslümanlara linç görüntüleri - Video

İnsan Hakları İzleme örgütü, Myanmarlı yetkilileri Arakan eyaletinde Rohingya Müslümanlarına karşı etnik temizlik yapmakla suçladı.

Örgüt, yayımladığı 153 sayfalık raporunda, eyaletteki hükümet yetkilileri ile yerel görevlilerinin haziran 2012'den bu yana Müslümanların yaşadığı mahallelere düzenlenen saldırıları teşvik ettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin ise saldırıları önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığını belirtti.

Myanmar'da Müslümanlara linç görüntüleri

Myanmar'da Müslümanlara linç görüntüleri - Video

"GÜVENLİK GÜÇLERİ ÇETELERE GÖZ YUMDU"

Örgütün Asya'dan sorumlu Müdür Yardımcısı Phil Robertson yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri, Arakanlı çetelerin Müslümanları hedef alan saldırılarına göz yumdu. Bazı askerler, evlerin ateşe verilmesine ve Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına destek verdi. Aradan 6 ay geçmesine karşın hükümet, hala bu olayları 'toplumsal şiddet' olarak niteliyor. Aslında neler olup bittiğinin farkında olan hükümet, bu olayları engelleyebilirdi." şeklinde konuştu.

Geçen sene haziran ve ekim aylarında aralarında Budist rahiplerin de olduğu Arakanlılar, 9 yerleşim birimindeki Müslüman mahallelerini ateşe vermişti. Geçen yıldan bu yana devam eden saldırılar nedeniyle 125 bin Müslüman evlerini terk etmek zorunda kaldı.