Pentagon duyurdu: İsrail ile temaslar devam ediyor
AA

İsrail ile İran gerilimi tırmanıyor...

İsrail ile İran arasında karşılıklı saldırılar sürerken Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İSRAİL'İN TEPKİSİNİN NE OLABİLECEĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İran'ın 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırısına olası bir karşılık konusunda ABD'nin İsrail ile "çok sıkı bir etkileşim" içinde olduğunu belirten Singh, "Ancak İsrail'in vereceği karşılığın ne olacağı hakkında daha fazla spekülasyon yapmayacağım." ifadesinde bulundu.

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Singh, iki tarafın görüşmelerinin özel konuşmalar olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

Size söyleyebileceğim şey, daha çok onların (İsrail'in) tepkisinin ne olabileceğini anlamaya çalışıyoruz.

Daha fazla ayrıntıya giremeyeceğim.

"HİÇBİR ÜLKE VEYA GRUPLA ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ"

Singh, ABD'nin bu konuda İsrail ile istişarelere devam edeceğini belirterek İsrail'in hedeflerinin ne olabileceği, vereceği karşılığın nasıl görünebileceği konusunda temasların sürdüğünü duyurdu.

Singh, ABD'nin bölgede çatışmaların yayılmasını istemediğini de savunarak, "Biz İran dahil hiçbir ülke veya grupla çatışma istemiyoruz." dedi.

SİNGH'TEN KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORUYA 'KONUŞMAYACAĞIM' YANITI

Ayrıca, Singh'e, İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatmasının ardından ABD'nin bölgeye gönderdiği takviye kuvvetlerinin Güney Kıbrıs'taki hava üssüne konuşlanıp konuşlanmadığı ve bölgede keşif uçuşları yaparken bu üssün kullanılıp kullanılmadığı sorusu yöneltildi.

Singh, ABD'nin üs seçenekleri ve uçaklarının nerede bulunduğu konusunda konuşmayacağı yanıtında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)