PYD İsveç'te temsilcilik açtı
DHA

İsveç'te aynı gün içinde ilginç gelişmeler yaşandı. PYD ofis açtı, Türk kökenli bakan "Türk STK temsilcileriyle buluştu diye" görevinden istifa ettirildi.

PYD’nin silahlı kanadı silahlı kanadı YPG’nin kadın kolu YPJ’nin komutanı Nesrin Abdullah’ın da katıldığı açılış törenine İsveç’in bir çok kentinden katılım oldu.

İSVEÇ'TE TEMSİLCİLİK AÇTILAR

YPJ komutanı Nesrin Abdullah hafta içinde İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ile de görüşerek Suriye’de yaralanan PYD mensuplarının tedavilerinin İsveç’te yapılması talebinde de bulundu.PYD İsveç'te temsilcilik açtı

PYD yöneticilerinin İsveç ziyareti ve temsilcilik açması PYD’nin Avrupa’da başlattığı diplomatik atağın bir parçası olarak görülüyor. YPJ komutanı Nesrin Abdullah, İsveç’e gelmeden önce İtalya ve Fransa’yı da ziyaret ederek yetkililerle görüşmelerde bulunmuş, Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’da da PYD temsilciliğinin açılışına katılmıştı.

TÜRK BAKAN BASKILAR SONUCU İSTİFA ETTİ

İsveç’in Yeşiller Partili Türk kökenli Konut Bakanı Mehmet Kaplan’ın, geçen sene gerçekleşen bir iftar yemeğinde İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk, Milli Görüş Başkanı Yavuz Selim Çelik ve Türk İşçi Dernekleri Federasyonu İkinci Başkanı Barbaros Leylani ile aynı masada oturduğu ortaya çıkarken, duruma tepki yağdı. Tepkiler sonucu İsveçli bakan Mehmet Kaplan istifa ettiğini açıkladı.

PYD İsveç'te temsilcilik açtı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)