Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Elimizde ne zaman fazla para olursa altın alacağız
İHA

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Merkez Bankası’nın cuma günü 5 ton satın aldığını söyleyerek, ülkelerinde bulunan altın miktarını açıkladı.

Buna göre, Sırbistan'da 46,5 ton altın var.

Sırp Pink televizyonuna konuk olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ekonomiye ve ülkenin mali istikrarı için atılan adımlara ilişkin bilgi verdi.

"Bu vatandaşlarımız için iyi bir haber"

Sırbistan Merkez Bankası’nın 5 ton altın satın aldığını duyuran Vucic, şöyle konuştu:

Bu, bizim zaten tesis ettiğimiz maddi güvenliğe yapılmış bir ilave. En zor zamanlarda bile güvende olmak istiyoruz. Bu nedenle, elimizde ne zaman fazla para olursa altın satın alacağız. Bu vatandaşlarımız için iyi bir haber. Şu anda 46,5 ton altınımız var.

“Lityum yüzünden savaşlar çıkıyor”

Sırbistan’ın lityum rezervleri bulunduğunu ve bu durumun ülkeyi bölgedeki diğer ülkelere göre daha avantajlı bir konuma getirdiğini de ifade eden Vucic, şu değerlendirmede bulundu:

Bolivya Devlet Başkanı, engellenen darbe girişiminin nedeninin lityum olduğunu söyledi. Lityuma sahip olanlar bir güç haline geliyor. Ben, sahip olduğumuz bu zenginlik sayesinde tüm bölgenin kalkınmasını istiyorum. Lityum yüzünden savaşlar çıkıyor.

“İngilizlerin Balkanlar’daki varlığı çok daha büyük olacak”

Avrupa’daki seçimlerin sonuçlarını da değerlendiren Vucic, İşçi Partisi’nin iktidarı ile birlikte İngiltere’nin Balkanlar’daki varlığının çok daha büyük olacağını söyleyerek şöyle konuştu:

Bunun bizim için iyi bir haber mi yoksa pek de iyi olmayan bir haber mi olduğunu göreceğiz. Avrupa’nın müstakbel diplomasi şefi Kaja Kallas konusunda da aynı şekilde. Avrupa Birliği’nde tüm mekanizma değişecek. Bizi çok zorlu sınamalar bekliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)