REUTERS

Son dakika haberine göre, Brezilya'da kazası meydana geldi...

Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos şehrine giden içinde 62 kişinin olduğu Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü.

EKİPLER KAZAYI DOĞRULADI

Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uçak kazasını doğruladı.

bölgesine yedi itfaiye ekibi gönderildi.

ALEV ALDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla alçaldığı ve sonrasında büyük bir siyah duman bulutunun yükseldiği görülüyor.

58 YOLCU VE 4 MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETTİ

Devlet Başkanı Lula da Silva, Sao Paulo eyaletine bağlı Vinhedo şehrinde meydana gelen kazanın ardından yaptığı açıklamada,

Herkesin ayağa kalkmasını ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasını rica ediyorum. Çünkü Sao Paulo'daki Vinhedo şehrinde 58 yolcu ve 4 mürettebat bulunan bir uçak düştü ve görünüşe göre hepsi hayatını kaybetti

dedi.

SAO PAULO'YA GİDİYORDU

Yetkililer, küçük çift motorlu yolcu uçağının Parana eyaletindeki Cascavel şehrinden Sao Paulo'ya doğru yola çıktığını belirtti. Uçağın yerel saatle 13.30 sıralarında sinyalini kaybettiği öğrenildi.

KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Brezilya Sivil Savunması tarafından yapılan açıklamada, uçağın düşerken bir binaya hasar verdiğini ancak binada kimsenin yaralanmadığını bildirdi. Voepass Hava Yolu tarafından yapılan açıklamada ise, “Kazanın nasıl meydana geldiği hakkında henüz bir doğrulama yok” ifadeleri kullanıldı.