İHA

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 13 Temmuz’da silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, bir kez daha korku dolu anlar yaşadı.

Trump’ın eyaletinin West Palm Beach şehrinde golf oynadığı sahanın yakınlarında birden fazla kez ateş açıldı.

Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, başkan adaylarının güvende olduğunu söylerken, olaya ilişkin ayrıntı vermedi.

"1 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

Gizli Servisi tarafından yapılan açıklamada, olayın yerel saatle 14.00'ten kısa bir süre önce meydana geldiği belirtilerek, soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Trump'ın oğlu Donald Trump Jr ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel kolluk kuvvetlerinin çalılıklarda bir AK-47 otomatik silah bulduğunu ve 1 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

ABD BAŞKANI BIDEN, OLAYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile Yardımcısı Kamala Harris'in, Trump'ın golf oynadığı Trump Uluslararası Golf Sahası'ndaki güvenlik olayıyla ilgili bilgilendirildikleri belirtilerek, güvende olduğunu bilmelerinin kendilerini rahatlattığı ve düzenli bilgi almaya devam edileceği bildirildi.

Kamala Harris, X hesabından, "Florida'daki eski Başkan Trump ve mülkünün yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım ve onun güvende olduğuna sevindim. Amerika'da şiddetin yeri yoktur." mesajını paylaştı.

Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham da X hesabından, "Az önce Başkan Trump ile konuştum. Tanıdığım en güçlü insanlardan biri. İyi bir ruh halinde ve ülkemizi kurtarmak için her zamankinden daha kararlı." paylaşımında bulundu.

FBI, OLAYI SORUŞTURUYOR

FBI'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, görevlilerin Florida West Palm Beach'e intikal ettikleri bildirildi.

Açıklamada, "FBI, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyor." ifadesi kullanıldı.

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, yaptığı açıklamada, Gizli Servis ajanının çitlerin arasından çıkan silahın namlusunu fark ettiğini ve şüpheliye doğru ateş açtığını bildirdi.

Bradshaw, görgü tanığının ifadesi sayesinde şüpheliyi yakalayabildikleri, silahlı kişinin Trump'tan yaklaşık 400-500 metre uzakta olduğu bilgisini verdi.

Şüphelinin 2 sırt çantası ve aksiyon kamerasının olduğunu kaydeden Bradshaw, zanlının daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtti.

"ŞÜPHELİ YAKALANDIĞINDA SİLAHSIZDI"

Martin County Şerifi William Snyder da şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Gizli Servis'in koruma sağlamak için çevreleyebileceği alanların "sınırlı" olduğuna dikkati çeken Bradshaw, Gizli Servis'in görevini tam olarak yerine getirdiğini savundu.

Martin County Şerifi William Snyder, şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Trump'ın yardımcısı olarak aday gösterdiği JD Vance de X sosyal medya platformundan, olay "kamuoyuna yansımadan önce" eski başkanla konuştuğunu açıkladı.

"İYİYİM VE GÜVENDEYİM"

Associated Press'in (AP) haberinde, Trump'ın destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğine" dikkati çekerek, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadesini kullandığı belirtildi.

"ASLA TESLİM OLMAYACAĞIM"

Olayın ardından kendisine ait internet sitesinden de bir açıklama yapan Trump, "Güvende ve iyiyim ve kimse yaralanmadı. Tanrı'ya şükürler olsun!" dedi. “Bu dünyada bizi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacak insanlar var” diyen Trump, "Sizin için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim. Asla teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı.

Saldırıda mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybederken, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'u olay yerinde silahla vurarak etkisiz hale getirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)