Ukrayna, Çekya ile mühimmat fabrikası kuracak
İHA

ve Çekya hükümetleri, Prag'da gerçekleştirdikleri toplantıda önemli kararlara imza attı. Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna'da yeni bir mermi fabrikası kurulacağını belirtti. Bu anlaşma, Savunma sanayisindeki diğer işbirliklerinin yanı sıra, Sellier & Bellot ve Ukroboronservice arasında imzalandı.

Çek şirketinden Ukrayna'ya 50 bin mermi

Shmyhal, anlaşmanın detaylarına girmeden, bunun şu anda ordu malzemeleri için hayati önemde olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'nın bu yılın ilk aylarında başlatılan Çek girişiminden ilk 50 bin mermiyi aldığını ifade etti. Çekya Başbakanı Petr Fiala ise mühimmat sevkiyatının önümüzdeki yıl da süreceğini belirtti.

Sellier & Bellot'un bağlı olduğu Çek silah üreticisi Colt CZ Grup (CZG.PR) tarafından yapılan açıklamada, projenin bir parçası olarak küçük kalibreli mühimmat üretmek için makine sağlanacağı aktarıldı. Colt CZ'ye bağlı Ceska Zbrojovka şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, CZ BREN 2 tüfeklerinin Ukrayna'da üretilmesi için bir teknoloji transferi anlaşması imzalandığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)