Haber Merkezi

Yaz tatili aynı zamanda sınav ve tercih sezonu...

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci, tercih heyecanı yaşıyor.

Bu kapsamda gazeteci Bahar Feyzan, Medipol Üniversitesi'ne konuk oldu ve burada alanında marka isimlerden biri olan Medipol Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ulvi Türkbağ ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Feyzan, İstanbul Üniversitesi mezunu olan ve Galatasaray Üniversitesi başta olmak üzere birçok önemli okulda hukuk dersleri veren Türkbağ ile yaptığı söyleşide, öğrencilerin neden Medipol Üniversitesi'ni seçmek isteyeceklerini sordu.

17 fakülte, 100'den fazla bölüm

Okulun adından kaynaklı, hukukla öne çıkmadığını fakat 17 fakülte, 100'den fazla bölüm ve 55 binden fazla öğrencisiyle önemli bir kurumu olduklarını belirten Türkbağ, "Ne yazık ki hastane olmadığımızı anlatmamız gerekiyor. Koskoca bir üniversite. Benim bildiğim İstanbul Üniversitesi’nden sonra en çok öğrenciye sahip üniversite." dedi.

"Bizim çok iyi bir kadromuz var"

Türkbağ, öğrencilerin tercih sebepleri konusunda ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok somut bir veri var. Bunu karşılaştırabiliriz. Bizim çok iyi bir kadromuz var. Nicel olarak da nitel olarak da böyle. En basiti.

Yani benim mezun olduğum İstanbul Hukuk geleneğini sürdürüyorum. Türkiye’de iki tanedir İstanbul ve Ankara.. Sonra Marmara İstanbul’dan ve 9 Eylül de ikisinden türüyor.

"Gelenek yoksa üniversite yok"

Bakın gelenek yoksa üniversite yoktur. Üniversite gelenektir, bunu kabul edelim. Yazmayan kurallara sadık kalacaksınız. Ben şuna inanıyorum. Kadromuz, gerek profesör sayımız gerek doçent sayımız son derece iyidir.

Ve ben İstanbul’da, Galatasaray’da, ders verdiğim tüm okulda hep aynı hukuku anlatırım.

"Burası hukukun gerçek adaletin anlatıldığı bir yer"

Hukukun sağı solu, ilerisi gerisi, muhafazakarı yenilikçisi yok. Hukuk tek ve bütündür. Ne anlatırsanız hakka saygıyı, adaleti, özgürlüğü, eşitliği anlatmıyorsanız orada hukuk yok kimse kusura bakmasın.

O yüzden burası iyi bir fakülte, burası hukukun gerçek adaletin anlatıldığı bir yer olmak zorunda."