Okullar ne zaman açılacak, tatil uzadı mı? 20 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? 2023 ikinci dönem...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen felaketi 10 ilde büyük hasara sebep oldu. Geçtiğimiz hafta başlaması planlanan okullar asrın felaketi sebebiyle ertelendi.

Depremden etkilenen 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitim ve öğretime ara verilmişti. 71 ilde ise süresi 20 Şubat'a uzatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in belirttiği 20 Şubat tarihine kısa bir zaman kala, 2. dönem tarihi gündemde yerini aldı.

Okula başlamak için bekleyen binlerce öğrenci ve veliler, arama motorlarında "Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatıldı mı? 20 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? İkinci dönem ne zaman, hangi gün başlıyor?" sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." açıklamalarında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklaması ile 10 ile Elazığ'ı da dahil ettiğini duyurdu.

Bu durumda 70 ilde 20 Şubat Pazartesi günü okullar açılacak. Depremden etkilenen 11 ilde ise 1 Mart tarihinde okullar açılacak.