YÖK SON DAKİKA | Üniversiteler tatil mi, ne zaman açılacak 2023? Üniversite tatili uzatıldı mı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke 3 ay süreyle bölgelerinde OHAL ilan etti.

10 ilde büyük hasara yol açan deprem felaketi sebebiyle eğitim ve öğretime ara verildi. Açıköğretim ve ilkokul duyurularının ardından YÖK'ten duyuru geldi.

Peki üniversite tatili ertelendi mi? Üniversiteler ne zamana kadar tatil ve ne zaman açılacak? İşte YÖK'ün açıklaması...

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelendiğini bildirdi.

İlkokul tatili

Bakan Özer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık. Çünkü Türkiye'deki tüm gönüllü öğretmenlerimiz deprem bölgesinde. 10 binlerce öğretmenimiz sahada. Dolayısıyla bu süreci aksatmamak için tüm Türkiye'de, 71 ilde 13 Şubat'a kadar olan yarıyıl tatilini 1 hafta daha uzatıyoruz. Yani 20 Şubat itibariyle 71 ilde eğitim öğretim başlayacak" sözlerine yer verdi.

Açıköğretim ve lise tatili

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 3 Nisan mesai bitimine kadar uzattı.