AA & Ensonhaber

3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazıcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çalışkan, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ödül kazanan öğrenciler ve davetliler katıldı.

ABDULLAH ÇALIŞKAN'DAN AHİLİK DUASI

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çalışkan, vakfın 2016'dan bu yana Türk dünyasının birlik, beraberlik, dostluk ve dayanışmasını güçlendirmek adına birçok çalışma yürüttüğünü belirtti.

Çalışkan, ayrıca gerçekleştirdikleri projelerle ilkokul çağından itibaren çocuklara Ahilik kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Çalışkan, konuşmasının ardından Ahilik duasını da yaptı:

Ey Rabbimiz! Rızkımızı temiz ve helalinden eyle ve rızkımıza erişebilmeyi bize kolaylaştır. Bizleri nefsine uyarak kötülük isteyenlerden eyleme. İşlerimizi hayırlı ve bereketli eyle. Bizleri alırken satanı gözeten, satarken alanı gözeten, ölçüye ve tartıya dikkat eden sözüne ve işine güvenilir, emin kimselerden eyle.