Altın Joe Biden'ı, Bitcoin Donald Trump'ı tercih ediyor
Haber Merkezi

ABD'de aday olan Donald Trump ve Joe Biden'ın hedefleri, bugüne kadar yaptıkları açıklama ve uygulamalar finans araçlarına olan yaklaşımlarını ele veriyor.

Kripto paralar, bu konuda yatırımı desteklediği ve güvenli ortam arayışı olduğu için daha çok Donald Trump'ın seçilmesini bekliyor.

ise bir "güvenli liman" seçeneği olduğu, karışıklardan beslendiği ve düşük dolar karşısında güçlendiği için Joe Biden'den yana.

ABD enflasyonu geriledi

ABD'de en son açıklanan haziran enflasyonu aylık yüzde 0,1, yıllık enflasyon ise yüzde 3 ile beklentilerin altında geldi. Bu da enflasyon hedefi doğrultusunda olumlu bir gelişme olarak dikkati çekiyor.

Fed'in faiz indirim kararı yakınlaştı

Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizlerini yakın zamanda indirmeye başlayacağına ilişkin tahminler varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Fed politika faizi yüzde 5,25-5,50 aralığında seyrediyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararında siyasi bir etki olmadığını belirtse de yapılan açıklamaların faiz kararı ve yatırımcı yönünde etkisi açıkça görülüyor.

Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin döneminde altın

Tarihsel olarak, altının Demokratların kontrolündeki kongrelerde Cumhuriyetçilerin kontrolündekilere kıyasla daha yüksek getiriler elde ettiği biliniyor.

Altın Demokratlar döneminde ortalama yüzde 20,9 artarken Cumhuriyetçiler döneminde ortalama sadece yüzde 3,9 kazandırdı.

Altın, Joe Biden'den yana

Bu nedenle ABD'de Demokratların başkan aday Joe Biden'in seçilmesi altını destekleyecek gibi görülüyor.

Trump'ın tarife artışlarının enflasyonist olabileceği ve enflasyonu kontrol altında tutmak için yeni bir faiz oranı artış turuna yol açabileceğinden endişeleniyor. Analistlere göre de getiriler ve dolar her ikisi de yükselerek altın için karşı rüzgar yaratabilecek.

Goldman Sachs ise Trump'ın enflasyonist ekonomik politikalarını gerekçe göstererek, yatırımcılara Trump'ın seçimi kazanması durumunda buna karşı bir korunma yöntemi olarak altın almaları tavsiyesinde bulundu.

Bitcoin, Donald Trump'ı seviyor

Cumhuriyetçi Trump, yenilikçi ve kripto endüstrisini destekliyor.

Küresel piyasalardaki yatırımcılar, bu nedenle 81 yaşındaki Başkan Biden'ın ABD'de yeniden seçilme teklifini iptal etme çağrılarına boyun eğmesi ihtimaline karşı senaryolar üretmiş ve bu süreçte Bitcoin kan kaybetmişti.

O süreçte kriptoyu destekleyen Trump'ın karşısına daha güçlü bir Demokrat rakibin ortaya çıkması ihtimali konuşulmuş ve yatırımcılar arasında tedirginliğe neden olmuştu.