Bitcoin'in düşüşünde Joe Biden ve MT. Gox Borsası'nın etkisi
AA

En fazla işlem gören kripto para birimi Bitcoin, ABD'deki siyasi gerilimden etkilenerek gerilemeye geçti.

dün, yüzde 3 düşüş yaşayarak 60 bin 300 dolardan işlem gördü. Para birimi bugün ise güne yüzde 4 düşüşle 58 bin 904 dolardan başladı.

Bu seviyeler, 2024 Nisan ayından bu yana kritik bir destek görevi görüyor.

Bitcoin'in değerini düşüren etmenler

ABD'deki siyasi belirsizlik ve Mt. Gox Borsası'nda yaşanan sıkıntılar düşüşte etkili olarak görülüyor.

Analistler, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını belirtiyor.

Joe Biden

Küresel piyasalardaki yatırımcılar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın ABD'de yeniden seçilme teklifini iptal etme çağrılarına boyun eğmesi ihtimaline karşı senaryolar üretiyor.

Kripto endüstrisini destekleyen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın karşısına daha güçlü bir Demokrat rakibin ortaya çıkması ihtimali konuşuluyor.

Mt. Gox Borsası'nın iade süreci

2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan Mt. Gox Borsası yöneticileri, 137 binden fazla Bitcoin'i aşamalı olarak alacaklılara iade ediyor.

Yatırımcılar 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkların ne kadarının satılacağından emin değil.

Ele geçirilen Bitcoin'in, ve Alman hükümetleri tarafından elden çıkarılması riski piyasalara hakim.

Bitcoin'de art arda üçüncü günlük düşüş

Bitcoin'de art arda üçüncü günlük düşüş, ABD'deki siyasi belirsizlik ve Mt. Gox Borsası'nın alacaklıları tarafından elden çıkarılma potansiyeli gibi zorluklarla dijital varlığı en son şubat ayında görülen seviyelere yaklaştırdı.

Kripto para piyasasının değeri 2 trilyon 160 milyar dolara düştü

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,3 azalarak 2 trilyon 160 milyar dolara düştü.

Ethereum

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5 değer kaybederek 3 bin 186 dolar seviyesine indi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)