Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları'na katılarak millileşmeye hamlesine vurgu yaptı.

Yılmaz, Konya'nın savunma sanayii ihracatında 4. şehir konumunda olduğunu dile getirerek, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da şehrin savunma sanayi alanındaki desteklerinin beklendiğini aktardı.

Yılmaz, Konya için "hem girişimci hem de birlik beraberlik içerisinde bu girişimci atmosferi sürdüren bir ilimiz" şeklinde söz etti.

Sektör ihracatının yıl sonu hedefi 6 milyar dolar

Sektör ihracatının yıl sonu hedefinin 6 milyar dolara ulaşmak olduğunu belirten Yılmaz, yeni gemi ve uçak çalışmalarını sıralayarak hatırlattı.

Türkiye'nin savunma alanındaki üretiminin geldiği noktayı paylaşan Yılmaz, "Her bir projemiz ayrı bir başarı hikayesi" diyerek bu başarının tek başına elde edilmediğini dile getirdi.

Yılmaz, "Savunma sanayinde son 20 yılda bir devrim yaşadık" diyerek, savunma sanayii alanındaki gelişmelere katkı sunanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"TCG Anadolu teslim edildi"

Yılmaz, konuşmasında savunma sanayiinde yüzlerce projenin devam ettiğini açıklayarak, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun ise teslim edildiğini belirtti.

Konya'daki toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar da katıldı

Cevdet Yılmaz, toplantının ardından Konya'da yaptığı temaslara yönelik bir mesaj paylaşarak şu sözleri aktardı:

Yükselen savunma sanayi ekosisteminde söz sahibi olan Konya'mızda; KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile birlikte "7'nci Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları" programına katılarak, sektörümüzün kıymetli temsilcileri ile bir araya geldik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliği neticesinde; Küresel savunma sanayi pazarında bugün önemli bir üretici ve ihracatçı konumuna geldik.

Türkiye'miz, bu başarısını sahada da ispat ederek insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer almaktadır.

Savunma ve havacılık sanayi sektörü, ekim ayında 514 milyon 746 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştir.

"Toplam sektör ihracatı 4,3 milyar dolara ulaştı"

2023 yılının ilk on ayındaki toplam sektör ihracatı 4,3 milyar dolara ulaştı; 2023 sonuna kadar hedefimiz 6 milyar dolardır.

Türkiye Yüzyılı’nda deniz sistemlerinden havacılık sistemlerine, kara araçlarından motor geliştirme projelerine uzay çalışmalarından elektronik harp, radar ve füze mühimmat projelerine pek çok alanda konumumuzu güçlendireceğiz.