Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Diyarbakır İş Dünyası Buluşması" programında konuştu.

Konuşmasında TUSAŞ'ın Ankara'daki yerleşkesine yapılan saldırıyı değerlendiren Cevdet Yılmaz, bu eylemin 85 milyonun lanetlediği, karşı çıktığı bir terör eylemi olduğunu belirtti.

"PKK, KÜRT KARDEŞLERİMİZİ TEMSİL ETMİYOR"

Yılmaz, terörün uluslararası güçlerin planı olduğunu, bölge halkının kullanıldığını ve en büyük zararın da yine bölgeye olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

Burada çok dikkatli olmamız lazım. Bazı terör örgütleri dini kimlikleri kullanıyorsa, PKK terör örgütü de Kürt kimliğini kullanarak eylemler yapmaktadır. PKK, Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Yaptıkları terör eylemleri en fazla Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlara zarar veriyor. Diyarbakır ve Güneydoğu terör eylemlerinden çok çekti. Diyarbakır'ın arzu ettiği düzeye kavuşmasında çok büyük engel oldu. Diyarbakır çok özel bir yer. Medeniyetler şehri ve ekonomik potansiyeli var. Biz de kamu olarak bu potansiyeli harekete geçirmek için yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

"TERÖR KALKINMANIN VE DEMOKRASİNİN DÜŞMANI"

Terör kalkınmanın ve demokrasinin düşmanı. Bu bölge üzerinde tasarımları olan uluslararası güç örgütleri burada yaşayan insanları amaçlarına alet ediyorlar. Bu bölgede hiçbir güçlü devlet istemiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Gerçek anlamda bu bölgenin ev sahipleri kazanacaktır.

SAVUNMADA 7 MİLYAR DOLARLAK İHRACAT HEDEFİ

Savunma sanayiinde Türkiye büyük atılımlar yaptı. Bize satılmayan ürünleri artık kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Bu yıl 6,5-7 milyar dolarlık satış hedefi belirlendi.

"GÜNEYDOĞU, TÜRKİYE ORTALAMASINDAN DAHA HIZLI BÜYÜYECEK"

Terörün iki maliyeti var. Biri doğrudan biri dolaylı. Buna ekonomide 'alternatifli maliyet' deniyor. Terör olmasaydı neler olacaktıyı ortaya koyuyor. Terörün olumsuz yansıması yıkıcı oluyor ama huzur ortamına dönüldüğünde toparlanma o kadar kısa sürede gerçekleşmiyor. Ancak Diyarbakır'da toparlama görüyoruz. İhracat rakamlarının daha yükselmesi gerekiyor. Özel sektör yatırımlarının artırılacağını öngörüyoruz. Güneydoğu, Türkiye ortalamasından daha hızlı büyüyecek. Bunu engellemeye çalışanlar da başarılı olamayacak.