Hatay depreminden sonra düdük satışları arttı
İHA

depreminde çevredeki 11 ili kapsayan bir alanda 156 bin bina ağır hasar aldı. 43 binden fazla kişiyi kaybettiğimiz bu depremden sonra Türkiye'nin genelinde deprem tedbirleri artırıldı.

Enkaz altında düdük çalarak seslerini duyurmak isteyenler önlem alıyor

Depremde enkaz altında kalınması ihtimaline karşı insanlar, sesini dışarıya duyurmak için artık yanlarında düdük taşımak ve evlerinde düdük bulundurmak arayışı ile marketlere ve kırtasiyelere akın etti.

Çoğu deprem çantasında bulundurulduğu bilinen düdükler, muhtemel bir depremde ve bina çökmesi durumunda enkaz altında kalan vatandaşların arama kurtarma ekiplerine sesini duyurabilmesi için kullanılıyor.

Düdük satışları arttı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem çantası hazırlaya Eskişehirli vatandaşların artan talebi üzerine düdük satışları da arttı.

Kırtasiyeler düdük stoklarını artırdı

Vatandaşların talebini fırsat bilen bazı kırtasiyelerin ise düdük stoklarını artırdığı ve camlarına “düdük bulunur” yazısı yapıştırdığı görüldü.

“Hatay’da yaşanan ikinci depremden sonra satışlarda ekstra bir artış oldu”

Şehirde bir kırtasiyede çalışan Duygu Sancak, normalde düdük satışlarının çok düşük olduğunu, ancak özellikle Hatay'da yaşanan depremden sonra her hafta üç koliye kadar stok getirmeye başladıklarını söyleyerek, vatandaşın artan talebini şöyle dile getirdi:

Depremden sonra düdük satışlarımızda fazlasıyla artış yaşandı, çünkü deprem çantası yapan herkesin ihtiyaç duyduğu en önemli eşyalardan bir tanesi düdüktür. Deprem çantası hazırlamak isteyen vatandaşların düdük taleplerinde büyük bir yükseliş görüyoruz, normalde biz hiç düdük satmıyorduk. Şu an ise her hafta iki, üç koli halinde düdük getirmeye başladık. Eğer depremler devam ederse ve insanların korkusu artarsa ilerleyen günlerde düdük satışları daha da artabilir. Özellikle Hatay’da yaşanan ikinci depremden sonra satışlarda ekstra bir artış oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)