Hazine'den Mehmet Şimşek'in konut tadilatı iddialarına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor
ensonhaber.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'nin Mehmet Şimşek'in konutunun tadilatını özel bir kuruma yaptırdığı şeklindeki iddialarını yanıtladı.

Bakanlık, Şimşek'in konutunu yurtdışında elde ettiği birikimlerle aldığını, tadilatının yapıyı inşa eden firma tarafından yapıldığını ve kendisinin o dönemde kabinede olmadığını aktardı.

Haksız ve mesnetsiz isnatlar...

Bakan Şimşek'le ilgili bir iddiaya yanıt vermek üzere paylaştığı metinde, şu ifadeleri kullandı:

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, 4 Temmuz 2024 günü Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile ilgili 'bir iddiaya göre' diyerek temel aldığı açıklaması ile, haksız ve mesnetsiz isnatlarda bulunmuştur.

"Mehmet Şimşek, oturduğu konutu 2007 yılında satın aldı"

Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, 2007 yılında siyasete girmek için, üst düzey yöneticiyken, yurtdışından kesin dönüş yapmış, yurtdışında elde ettiği birikimlerle halen oturmakta olduğu konutunu 2007 yılında satın almıştır.

"Konutunun tadilatı kabinede olmadığı dönemde yapılmıştır"

Sayın Bakanımız kabinede olmadığı dönemde, 2020 yılında, konutunun zemin katı, aşırı nem aldığı için, zorunlu su izolasyonu tadilatı, yapıyı inşa eden firma tarafından yaptırılmıştır. İzolasyon tadilatı iddiada bahsi geçen firma tarafına yaptırılmamıştır.

"Yakışıksız isnat ve imaları reddediyoruz"

Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Sayın Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz.

Ali Mahir Başarır'ın iddiası

Ali Mahir Başarır, Bakan Şimşek’e “Bir bakanınız Rönesans’ın uçağına biner. Maliye Bakanımız Rönesans’ın inşaat şirketinin malzemeleriyle villasını yeniler. Size hayat güzel. Olan işçiye, emekçiye, yoksula oluyor.” demişti.