Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcı toplantılarına katıldı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya genelinde en büyük diplomatik etkinliklerden biri olarak değerlendirilen ve üye ülkelerin liderlerini bir araya getiren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bazı liderlerle görüşüp 15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya gelirken, Hazine ve Maliye Bakanı de yatırımcı toplantıları yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, ABD'nin önde gelen bankalarından Citibank'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3 yatırımcı toplantısına katıldı.

CITIBANK'IN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN 3 AYRI YATIRIMCI TOPLANTISINA KATILDI

Mehmet Şimşek, ABD'nin önde gelen bankalarından Citibank'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3 ayrı yatırımcı toplantısına katıldı.

Bu toplantılarda, ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve kıdemli ekonomistleri yer aldı.

Toplantılarda Şimşek, ekonomi programında kaydedilen ilerlemeleri ve gelecek döneme dair önceliklerini paylaştı.

ŞİMŞEK, TÜRKİYE'NİN DOĞRUDAN YATIRIMLARI ARTIRMA HEDEFLERİNİ VURGULADI

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye- İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına da katıldı.

Toplantıya, ABD ve Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, yatırımcılar ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri de katılım gösterdi.

TÜRKİYE'NİN STRATEJİK AVANTAJLARINI ANLATTI

Şimşek, toplantıda yaptığı detaylı sunumda, Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerini vurgularken, ülkenin sahip olduğu stratejik avantajları detaylarıyla anlattı.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Toplantılarda ekonomi programında kaydedilen ilerlemeleri paylaşan, Türkiye’nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerini vurgulayan Şimşek, ABD'deki yatırımcı toplantılarına bugün de devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)