Mehmet Şimşek, Singapur'da verimli temaslarda bulunduklarını duyurdu
ensonhaber.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımcılarla buluşmak üzere gittiği Singapur'da verimli temaslarda bulunduklarını belirten bir paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek, bu toplantılar kapsamında Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Genel Kurul toplantısına katıldı ve toplantının sonunda Türkiye Gri listeden çıktı.

"Başardık"

Şimşek, toplantı sırasında bu müjdeli haberi sosyal medya hesabından dün "başardık" diyerek paylaştı.

Bugünse Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Genel Kurul toplantısında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelede Türkiye'nin gelecek dönem vizyonunun ortaya konulduğunu belirten Şimşek, yeni yaptığı paylaşımda, temaslarına ilişkin bilgi verdi.

"Singapur'da verimli temaslarda bulunduk"

Singapur'da verimli temaslarda bulunduklarına işaret eden Şimşek, kurumsal yatırımcılar ve reel sektör temsilcilerine, istikrar ve reform programlarının olumlu sonuçlarını sunduklarını şu sözlerle anlattı:

Devlet Başkanı, Kıymetli Dostum Sayın Tharman Shanmugaratnam ve Başbakan ve Maliye Bakanı Sayın Lawrence Wong ile dijital dönüşüm, yenilenebilir enerji ve start-up'ların desteklenmesi alanları başta olmak üzere potansiyel iş birliği alanlarımızda verimli görüşmeler yaptık.

"Gelecek dönem vizyonumuzu anlattık"

FATF'ın Genel Kurul toplantısında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelemizde gelecek dönem vizyonumuzu anlattık.