TÜRES’in yüzde 10 indirim çağrısına üye olmayan restoranlar katılmadı
İHA

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES), sektörde son zamanlarda oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 yapılması konusunda üyelerine çağrıda bulunmuştu.

Genel Başkanlığını Ramazan Bingöl’ün yaptığı TÜRES'e bağlı 1.000’i aşkın marka, 20 bine yaklaşan satış noktasında faaliyet gösteriyor.

Bu markaların dışındaki lİstanbul’daki lokantalar ise Bingöl’ün "Restoranların bütün menülerde yüzde 10 indirim yapması" konusundaki çağrısını kabuk etmedi.

İstanbul’daki restoran sahipleri indirimi reddetti

İstanbul’daki restoran sahipleri, ekonomik koşullar ve maliyet artışları nedeniyle böyle bir indirimin mümkün olmadığını belirtti.

Restoran sahipleri, mevcut ekonomik şartlarda menülerde indirim yapmanın işletmelerini zor duruma sokacağını ifade etti.

"Fiyatlar zaten uygun" dendi

İstanbul’da bazı semtlerdeki restoranlar, bu çağrıya uymayacaklarını söyleyerek fiyatlarının zaten uygun olduğunu belirtti.

Bazı esnaflar ise artan kira, elektrik ve diğer giderlerin zamlarını bile menülere henüz yansıtmadıklarını söyledi.

"TÜRES’e bağlı restoranların indirime gitmesi normal"

İşlerin düştüğünü belirten restoran sahipleri, çözümün indirimle olmayacağını söyleyerek TÜRES’e bağlı restoranların indirime gitmesinin normal olduğunu, restoranlar ile arasında yüzde 50’nin üzerinde fark olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)