'Türkiye Innovation Week 2024' etkinliği gün sayıyor
AA

İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye'nin gelişmesinin girişimciden, girişimciliğin gelişmesinin de inovasyondan geçtiğini belirtti.

Karavelioğlu, Türkiye Innovation Week etkinliğinin girişimciliğin gelişmesi için gençlere yol gösterirken, Türkiye'nin gelişmesine de katkı sunduğunu ifade etti.

Ticaret Bakanlığının desteği, TİM'in ev sahipliğiyle düzenlenen Türkiye Innovation Week 2024 (TIW24), bu yıl 10 Ekim'de 11. kez kapılarını açacak.

ANA TEMASI "OUT OF THE BOX: HUMAN, CULTURE, MODEL"

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğin bu yılki ana teması "Out of the Box: Human, Culture, Model" olarak belirlendi.

"2 BİNDEN FAZLA GİRİŞİMCİYE DESTEK VERİLDİ"

Bugüne kadar 2 binin üzerinde teknoloji odaklı girişimciye destek verildiğini dile getiren Karavelioğlu, "Kuruluşundan bu yana girişimcilerimiz kamu fonlarından 303 milyon lira, özel yatırım kuruluşlarından 851 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 154 milyon lira yatırım almayı başardı. Başarılı girişimcilerimize TIW24 kapsamında yer vereceğiz. Ayrıca girişimcilik ile ilgili çok sayıda panel ve B2B görüşmelerini de etkinlik kapsamında gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)