Türkiye-Özbekistan ikili ticareti 3,2 milyar doları aştı
Haber Merkezi

Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı, yarın iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye-Özbekistan iş birliği toplantısı öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki ülkenin karşılıklı yatırımların ve ticaretin artacağını belirterek yeni hedefinin Cumhurbaşkanları tarafından yeniden belirleneceğine dikkati çekti.

Cevdet Yılmaz'ın toplantıdaki açıklamaları şöyle oldu:

Özbekistan'la kazan kazan ilkesinde ticaret ve çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin Özbekistan'daki yatırımları 1,5 milyar dolar seviyesinde.

Biz yöneticiler olarak ticaretin gelişmesine ortam hazırlıyoruz; bunu geliştirecek olan iş çevreleri yani sizsiniz. Biz de sizin gayretlerinizle bu konudaki çalışmaların artacağına inanıyoruz.

"Forum, ticari ilişkilerimize yeni bir boyut kazandıracak"

Cevdet Yılmaz, toplantı ile ilgili yayınladığı mesajında ise şu değerlendirmede bulundu:

Yarın Cumhurbaşkanlarımızın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı öncesinde, bugün Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sayın Cemşid Kuçkarov ile birlikte TOBB ev sahipliğinde, DEİK iş birliğinde düzenlenen ve ülkelerimiz arasında güçlenen ticari ilişkilerimize yeni bir boyut kazandıracak "Türkiye-Özbekistan İş Forumu"na katıldık.

İş forumu kapsamında imzalanan anlaşmaların Türkiye ve Özbekistan arasında her alandaki örnek bağların tüm bölgeye yansıyarak ekonomik ilişkileri, yenilikçiliği ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edeceğine inanıyorum.