Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana'da Kadın İstihdam Sistemi İş Pozitif Tanıtım Programı ve Fuar açılışına katıldı.
Burada bir konuşma gerçekleştiren Işıkhan, kadınların bölgede istihdama katılma oranlarını yüzde 24 olarak açıklayarak "Biz Adana'nın kadınlarına inanıyoruz, güveniyoruz." dedi.
Türkiye'nin ikinci yüzyılını birlikte yapacaklarını belirten Bakan Işıkhan, konuşmasında memur ikramiyeleri ile ilgili son durumu değerlendirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'nin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ndeki toplu sözleşme ikramiyesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu anımsatarak, "Maalesef, bu ödemeye ilişkin düzenleme, dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir." açıkmasında bulundu.
"CHP düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirdi"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak memurların ve işçilerin haklarını korumanın ve geliştirmenin her zaman öncelikleri olduğunun altını çizen Işıkhan, CHP'nin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ndeki toplu sözleşme ikramiyesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmasıyla ilgili şöyle konuştu:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışanlarımızın haklarını korumak ve geliştirmek her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Bildiğiniz gibi memurlarımız birlikte imzaladığımız toplu sözleşmelerle önemli kazanımlar elde etmişlerdir. Toplu sözleşme ikramiyesi de bu kazanımlardan birisidir.
"Toplu sözleşme ikramiyesini CHP iptal ettirdi"
En son geçtiğimiz yıl 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'yle, memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi aylık 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında belirlenmişti. Buna göre, hizmet kolunda toplam kamu görevlisi sayısının; en az yüzde 2’sini üye kaydeden sendikaların üyelerine aylık 538 TL ödeme yapıyorduk. 2 milyonu aşkın memurumuz bu kapsamda ödemeden faydalanıyordu. Ancak memurlarımızın bu önemli toplu sözleşme kazanımını, Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesine götürmüştür. Ve maalesef, bu ödemeye ilişkin düzenleme, dün itibariyle Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. İlgili düzenlemenin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuran ve ödemenin iptaline neden olan CHP'dir.
"2 milyonu aşkın kamu görevlisinin aylıklarında 345 lira azalma meydana gelecek"
Işıkhan, CHP'nin daha önce de sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplu görüşme primini Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
Bu iptal kararı ile, ikramiyeden yararlanan 2 milyonu aşkın kamu görevlimizin aylıklarında, maalesef 345 TL azalma meydana gelecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, daha önce de, sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplu görüşme primini Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirmişti. CHP zihniyetinin; memurlarımızın, birlikte imzaladığımız toplu sözleşmeyle kazandığı hakları iptal ettirmesi son derece anlaşılmaz bir tutumdur. Ama milletimiz CHP'nin bu tutumuna alışkındır. Daha önce öğrencilere verilen bursları iptal ettiren, memurların toplu görüşme primini iptal ettiren CHP, şimdi de emekçilerimizin kazanımı olan toplu sözleşme ikramiyesini iptal ettirmiştir. Biz hükümet olarak gerek toplu sözleşmeler yoluyla, gerek diğer yasal düzenlemelerle memurlarımızın haklarını geliştirirken, CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettiriyor. Toplumdaki her kesimi ‘istismar edilebilir’ olarak gören, her şeye muhalif bu CHP zihniyeti maalesef hiç değişmiyor.
"Memurların yanındayız"
Işıkhan, alınan iptal kararıyla ilgili olarak da gerekli adımları atılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
Ama kamu görevlilerimiz müsterih olsun ve şunu iyi bilsin ki bugüne kadar nasıl emeğin ve emekçinin yanında olup, birçok kazanımı AK Parti hükümetleri döneminde sendikalarımızla birlikte elde ettiysek, bundan sonra da kamu görevlilerimizin yanında olacak, sendikalarımızın yanında olacak, emekçimizin yanında olacağız. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak da gerekli adımları atma noktasında üzerimize düşeni mutlaka yapacağımızı ifade etmek isterim.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış