Anadolu Yakası’nda kiralar arttı

e

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Anadolu Yakası’nda hızlanması ve riskli binaların yenilenmesi lüks semtlerde konut talebini artırdığı belirtiliyor.

ÜMRANİYE TALEP GÖRÜYOR

1999 Marmara Depremi sonrasında Etiler, Bağdat Caddesi, Kadıköy gibi semtlerden taşınarak “Zemini sağlam” gerekçesiyle Ümraniye bölgesine akın eden konut sahipleri, yapıların sağlamlaştırılmasıyla birlikte Kadıköy bölgesine akın etmeye başladı.

1999 depremi sonrası Kadıköy Bölgesi’nde tespit edilen riskli bina oranı yüzde 80. İstanbul’da 39 ilçe arasında en fazla göç veren ilçe yüzde 15 ile Kadıköy. Kadıköy’ü yüzde 11’le Maltepe, yüzde 8’le Ataşehir, yüzde 5’le Ümraniye ve yüzde 4’le Kartal takip ediyor.

Anadolu Yakası’nda kiralar arttı

SATILIK VE KİRALIK KONUTLARIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Kadıköy’den Ataşehir’e taşınma oranı yüzde 15, Üsküdar’a taşınma oranı ise yüzde 8 olarak belirlendi. Kentsel dönüşümle taşınma hareketliliğinde Anadolu Yakası öne çıktı. Dönüşümle birlikte kira fiyatlarının yüzde 100’e kadar arttığı gözlemleniyor.

Dönüşümle Bebek’te satılık konutların metrekare ortalaması 21 bin liraya kadar yükseliyor. Yeniköy’de 17 bin 739 lira, Etiler’de 15 bin 559 lira, Emirgan’da 13 bin 789 lira, İstinye’de ise 13.651 liraya kadar artış olduğu görülüyor.