Bomonti'nin mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

w

İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı semti Bomonti'de 10 yıldır kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bölgede çalışmalarını sürdüren inşaat şirketleri, Bomonti'deki parselleri ada haline getirerek, hak sahipleriyle onlarca sözleşme yaptı.

FİYATLAR 12 BİN LİRAYI AŞTI

Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Bomonti'de ikamet edenlerin şeffaflık istediğini belirtti. Milliyet'in haberine göre, Bomonti’de 1000 lira olan metrekare fiyatlarının şu anda 8 bin 500 liraya kadar çıktığını söyleyen Yıldırım, aynı bölgede donatı alanlarıyla yapılan projelerde fiyatın 12 bin lirayı aştığını kaydetti.

Bomonti'nin mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

"HIZLI İLERLEDİ"

Yıldırım, ilk başladıkları dönemde zorlandıkları sözleşmelerin şimdi daha kolay ilerlediğini ifade ederek, “Burada yaşayan insanların sorunlarına, dönüşüm sürecinde yaşananlara yani çözüme yardımcı olduğunuz zaman sizi izliyorlar zaten. Yaptıkları inşaat karşılığı ne olmuş, kandırılmışlar mı, çok iyi analiz ediyorlar. Bir iki yıl bu görüldükçe artık yapmak istediğimiz şey anlaşılır hale geldi. Ayrıca hepsi tek katlı alanlar olduğu için karşılığında birkaç tane daireleri oldu. Bunu görünce hızlı ilerledi” dedi.

Bomonti'nin mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor