İzmir'e 800 metrelik ay yıldız adası yapılacak
AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi, kentin ulaşım sorununa çözüm sağlamasının yanında yeni bir simgeyi de kente kazandıracak.İzmir'e 800 metrelik ay yıldız adası yapılacak

YOLCULUK SÜRESİ 10 DAKİKAYA İNECEK

Projeye göre kuzeyde yer alan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve yıldız motifli yapay adanın üzerinde 800 metre ilerledikten sonra 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tüp tünelle körfezin diğer yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak. Böylece Çiğli ile Narlıdere arasında sahil yoluyla yaklaşık 65-70 dakika, çevre yoluyla ise 45 dakikalık yolculuk süresi, 10 dakikaya inecek.

İzmir'e 800 metrelik ay yıldız adası yapılacak

MAVİŞEHİR-ÜÇKUYULAR TRAMVAYLA BAĞLANACAK

Ayrıca kentin iki yakasındaki en yoğun yerleşim bölgeleri olan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine bağlanmış olacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, proje kapsamında körfezde ada oluşturulacağına işaret ederek, "İzmir'in içinde denize girilemiyor. Bu ada, özellikle orta ve dar gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, inanılmaz güzel ve ender yerlerden biri haline gelebilir" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)