Fikirtepe'de master planı onaylandı

s

Kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Fikirtepe’de 57 yapı adasının 25’inde anlaşmalar tamamlandı ve projeler oluşturulup çalışmalara start verildi. Milliyet'in haberine göre, E5 hattındaki projelerin ise inşaatları yıl sonunda tamamlanma noktasına geldi. Bölgede yaşam 2017’nin ilk çeyreğinde başlamış olacak.

Bölgede toplam 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alanın yer alacağı belirtiliyor. Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgenin altyapısıyla, yollarıyla, sosyal kültürel alanlarıyla tamamen çözülmüş bir kent merkezi olacağını belirtti.

"100 YILIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK"

Nuhoğlu, “Başlayan projelerde de tüm terkleri oluşan master plana göre yaptık. Büyükşehir tarafından onaylandı. Bakanlık tarafından da kabul edildi. Bakanlık ve büyükşehirle yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki 100 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek bir altyapı öngörüsüyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fikirtepe’de 57 adanın 35’inde iş yapan firmaların katılımıyla kurulan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği bünyesinde çalışan Fikirtepe Platformu, hem hak sahipleri, hem firmalar, hem de bürokrasi ve gelecek ev sahiplerine destek veriyor.

Fikirtepe'de master planı onaylandı

GELECEK AY BAŞLIYOR

Ali Nuhoğlu, bölgedeki anlaşmaların 2-3 yıl içinde biteceğini öngördüklerini belirterek, çözümlenen yüzde 40 oranını bu yıl sonuna kadar ise yüzde 70-80’e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Fikirtepe Platfomu’nun bölgenin planlı şehir modeli olmasını çok önemsediğini vurgulayan Nuhoğlu, ayrılan yeşil alanların, donatı alanlarının, eğitim kültür yapılarının ise bir bütünlük sağlanması açısından proje grupları tarafından oluşturulduğunu vurguladı.

Fikirtepe'de master planı onaylandı

DEĞERİNİN ALTINA SATILIYOR

İrfan Şükrü Yağcı, Fikirtepe’yle ilgili ‘bölgenin bitmeyeceğine’ yönelik olumsuz algının Fikirtepe’nin değerini düşürdüğünü, bunun için vatandaş, firma ve bürokrasiyle ortak çalıştıklarını ifade etti. Yağcı, “Yanlış algı Fikirtepe’nin 3’te 1’i fiyata satılmasına neden oluyor. Çok daha merkezden uzak noktalarda çok daha yüksek fiyatlar var” dedi.

Ali Nuhoğlu ise, “Burada fiyatlar 6-7 bin liradan başlıyordu, orta gelirli için de alım yapacakları güzel bir süreç yaşandı. Lüks konut alanı olarak bölgeyle yarışamayacak yerler bile çok daha yüksek fiyatlardan satılıyor. Fikirtepe markasının değeri artık daha iyi anlaşılacak” ifadelerini kullandı.