Silivri'de arsa ve konut fiyatları arttı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kurulacak üniversite için Silivri'yi işaret etmesi bölgede hareketlilik yaşanmasına neden oldu.

Silivri'de arsa ve konut fiyatları arttı

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Selimpaşa'daki 160 yıllık binaya kurulacak olmasıyla bina etrafında bulunan evlerin fiyatı iki katına çıktı. Üniversite İstanbul merkezine uzak olacağı için kiralık dairelerde de artış olacağı tahmin ediliyor.

GAYRİMENKUL ALINIYOR

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Ersu Altınkök konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve bazı yatırımcıların Fenerbahçe Üniversitesi’nin TBMM onayını beklemeden üniversite alanına yakın yerden gayrimenkul aldıklarını açıkladı.

Altınkök, "Telefonla ya da internet ortamında insanlar bu bölgeyi analiz etme ve inceleme ihtiyacı duyuyor. İstanbul'dan ziyade Türkiye'nin diğer bölgelerinden telefon açıp yatırım yapmak istediklerini bildiren vatandaşlarımız var. Bundan iki ay öncesine kadar ortalama 3-5 kişiye arazi gezdiriyorduk. Şimdi ise ortalama 10-15 kişiyi gezdiriyoruz" diye konuştu.

Silivri'de arsa ve konut fiyatları arttı

KİRALAR DA ARTIYOR

Altınkök'e göre, arsa satışlarının dışında üniversitenin Selimpaşa’da kurulacak olması daire fiyatlarına ve kiralamalara da yansıdı. Fiyatlarda ciddi anlamda artış yaşandığı belirtiliyor.

Projenin bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, Silivri'ye 1-2 sene içerisinde gelmesi planlanan metronun da bölgenin potansiyelini artırılacağı düşünülüyor.