Türkiye'de konutların metrekare fiyatı arttı

e

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 11 oranında artış gösterdi ve 2 bin 499 liraya yaklaştı.

Kiralık konutlarda ise artış yüzde 11, ortalama metrekare fiyatı 17 liraya ulaştı. Türkiye'de amortisman (geri dönüş) süresi ise 12 yıl olarak belirlendi. Türkiye geneli fiyat ortalaması İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi 5 ilin ortalama değerleri alınarak hesaplandı.

İSTANBUL’DA 3 BİN 750 LİRA OLDU

İstanbul’da Şubat 2016 itibariyle satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3 bin 750 liraya yaklaştı. İlde son bir yıllık artış yüzde 16 oranında olduğu gözlemlendi. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 8 artarak 21 lira metrekare ortalamasına ulaştı. İstanbul’da amortisman süresi ise 15 yıl olarak belirlendi.

Kentte son bir ayda fiyatların en çok arttığı ilk üç ilçe; yüzde 6,8 ile Bağcılar, yüzde 5,5 ile Şile ve yüzde 4,8 ile Silivri oldu. İstanbul’da satılık evlerin en ucuz olduğu ilk üç ilçe bin 788 lira ortalama metrekare fiyatıyla Silivri, bin 895 lira ile Esenyurt ve bin 941 lira ile Arnavutköy. En pahalı ilçeler sıralamasında ise 15 bin 247 lira ile Beşiktaş ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 8 bin 951 lira ile Sarıyer, üçüncü sırada ise 8 bin lira ile Kadıköy bulunuyor.

Türkiye'de konutların metrekare fiyatı arttı

ANKARA'DA YÜZDE 8'LİK ARTIŞ

Başkent Ankara’da satılık konut fiyatları son bir yıllık süreçte yüzde 8 oranında arttı ve bin 643 lira metrekare ortalamasına ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise yüzde 7 artarak metrekarede 8 lira seviyelerine yaklaştı. 16 yıl amortisman süresi olan Ankara’da son bir ayda satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı ilçe yüzde 3,2 ile Pursaklar oldu.

İkinci sırada yüzde 1,4 ile Sincan, üçüncü sırada ise yüzde 0,3 ile Polatlı yer aldı. Evlerin en ucuz olduğu ilçeler 962 lira ile Polatlı, bin 95 lira ile Sincan ve bin 200 lira ile Mamak. En pahalı ilk üç ilçe ise 2 bin 227 lira ile Çankaya, 2 bin lira ile Gölbaşı, bin 879 lira ile Yenimahalle oldu.

Türkiye'de konutların metrekare fiyatı arttı

ŞUBAT ŞAMPİYONU KEMER

Antalya’da satılık konut fiyatları son bir yılda tam yüzde 20 oranında arttı. Metrekare ortalamasının bin 750 liraya ulaştığı ilde amortisman süresi ise 17 yıl olarak açıklandı.Hürriyetemlak'ın haberine göre, kiralık konut fiyatlarına bakıldığında yıllık artış yüzde 6, ortalama metrekare fiyatı 8 lira. İlde son bir ayda fiyatlar en çok Kemer’de arttığı belirlendi.

Türkiye'de konutların metrekare fiyatı arttı