Yatırımcı gözünü Boğaçayı'na dikti

boğaçayı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projesi Boğaçayı açıklandıktan sonra büyük yatırımcılar yüzünü Antalya'ya çevirdi. Dünya Bankası başta olmak üzere uluslararası finans kuruluşları kredi verebilmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldı. Boğaçayı Projesi'nde 2 tane yat limanı olacak. Biri içerde biri de dışarıda. Halka açık yaşam merkezleri olacak. Boğaçayı, Antalya'nın en önemli cazibe merkezi olacak. Antalya'nın marka değerini katlayacak bir proje olan Boğaçayı, sadece çevresinde değil bütün Antalya ve çevresinin emlak fiyatlarını artıracak.

40 KİLOMETRELİK YENİ SAHİL

Proje marka değeri haricinde, Antalya ekonomisine büyük bir katma değer kazandıracak. Esnaf, proje yapılırken ekonomik kazanç sağlayacak. Proje bittiğinde 10 bin kişi iş sahibi olacak. Proje, istihdama katkı sağlayacak. Kanal İstanbul Projesi ile birlikte “Çılgın Proje” olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi, denizden karaya doğru Antalya'ya 40 kilometrelik yeni bir sahil kazandıracak. Burada yürüyüş yolları, marinalar, sosyal aktivite alanları, cafetaryalar, sanat merkezleri gibi birçok ünite olacak.

Yatırımcı gözünü Boğaçayı'na dikti

PROJE ETAP ETAP YAPILACAK

Projenin şiddetli yağış, dev dalgalar ve sel felaketlerinin düşünülerek hazırlandığını ifade eden Başkan Menderes Türel, Boğaçayı Projesi'nin 3-5 senede bitecek kadar küçük bir proje olmadığını söyledi. Türel, projeyi etap etap yapacaklarını, ilk ayağında taşkın önleme, 2'nci ayağında kum ve çakıl yönetimi, 3'üncü ayağında deniz suyu tuzlanma çalışması ve son ayağında projenin görünen yüzü üstyapı binalarının yer aldığını söyledi. Türel, “İlk etap olarak sahilden 2 kilometre içeriye kadar olan kısmını bitirmeyi planlıyoruz” dedi.