Yeni sorun: Eski binası için karşıdaki yeni binayla aynı kirayı isteyen var
İHA

Kiralarda fahiş fiyat artışları sorunu yaşanırken uzmanlara göre, ev sahipleri öte yandan bakımsız daireler için bile yüksek kira talep ediyor.

Gayrimenkul uzmanı Fırat Elmacı, Türkiye genelinde emlak piyasasında mal sahiplerinin aynı tutumda olduğunu gözlemlediklerini belirtiyor.

Elmacıya göre, iline bağlı ilçesi gibi turizm bölgelerinde bu sorun daha belirgin yaşanıyor.

Marmaris'te arzının yetersiz olmasının kira fiyatlarını yükselttiğini belirten Fırat Elmacı, konu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Bölgede 1+1 dairelerin kiraları 15-20 bin TL arasında değişirken, iyi konumdaki villalar 150-200 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

YENİ BİNA İLE 30 YILLIK BİNA İÇİN KİRA TALEBİ AYNI

Ev sahiplerinin, bakımsız daireler için bile yüksek kira talepleri yatırımcıları ve kiracıları zor duruma sokuyor. Karşısında bulunan yeni binadaki bir daire fiyatına kendi 30 yıllık binasındaki dairesini aynı fiyata vermek istiyor. Bu durum bizleri de zora sokuyor.

"KONUT YAPILACAK ARSA SORUNU FİYATLARI ARTIRIYOR"

Marmaris’te gayrimenkul sektöründe ağırlıkla arsa talebinde bulunulduğunu kaydeden Elmacı, "Marmaris’te çok kısıtlı konut yapabilecek arsa olduğu için imara çok açık olan bir yer değil maalesef. Konut sıkıntısı olduğu için de Marmaris’teki fiyat trendi yükseliyor." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)