
Ankara, Konya, Kayseri ve Gaziantep'te DEAŞ terör örgütüne büyük operasyon gerçekleştirildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Şubesi ekipleri, daha önce yakalanan DEAŞ'lılardan ele geçen dijital materyaller ile yeni bir operasyon başlattı.
Elde bulunan verilerde kazıma tekniğiyle geri getirilien görüntüleri inceleyen ekipler, örgüte müzahir internet sitelerinde propaganda amaçlı yayınlanan görüntüleri de inceledi.
Videolar tek tek incelendi
Yürütülen koordineli çalışmalar sonunda elde edilen videoları tek tek inceleyen istihbarat ve terör polisi, örgüt içerisinde silahlı olarak faaliyet yürüttükleri anlaşılan ve daha önce Türkiye'ye girdikleri belirlenen şüphelilerin açık kimliklerini tespit etti.
10 terörist gözaltına alındı
Harekete geçen polis ekipleri, Ankara'da ikamet eden 7 şüpheli ile Konya, Kayseri ve Gaziantep'te ikamet eden yabancı uyruklu 3 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.
Şüphelilerin tamamı gözaltına alınırken, bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.
Şüphelilerin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış