
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de 5 günlük gezi ve inceleme programlarına başladı.
GÜNEYSU BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Öğle saatlerinde baba ocağı Güneysu ilçesindeki konutundan çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Güneysu Belediyesi’ni ziyaret etti.
Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.
CAMİ AÇILIŞI YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki ziyaretin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerini taşıyan Ahmet Erdoğan Camii'nin açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'de VİDEO
SELÇUKLU MİMARİSİ TARZINDA YAPILDI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazında ilim talep etmenin, cami yaptırmanın ve yarın başlayacak mübarek üç ayların öneminden hutbede bahsedildi.
Erdoğan, namazdan sonra Selçuklu mimarisi tarzında yapılan, dış cephesinde Doğu Karadeniz mimarisinin ahşap ve taş dolgu özelliği kullanılan camiyi, kurdelesini keserek açtı.
ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Hacı Ahmet Erdoğan Camisi'nin gerek üniversitemize gerek tüm aileye hayırlı olmasını ve tüm gençliğimizin geleceğine bir aydınlık bir ufuk tesis etmesini Rabb'imden niyaz ediyorum. Mübarek üç ayların feyiz ve bereket dolu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Açılışta, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da dua etti. Erdoğan, açılış sırasında bir vatandaşın çocuğuyla ilgilendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Ahmet Erdoğan Camii'nde kıldı ViDEO
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış