Çipras Davutoğlu'yla birlikte İzmir'de
Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu ve Çipras, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Başbakanlık Ofisi önünde kendilerini bekleyen kadın gazetecilere çiçek verdi, kadınlar gününü kutladı.

Çipras Davutoğlu'yla birlikte İzmir'de

İKİ ÜLKEDEN 10'AR BAKAN

Zirve nedeniyle Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sivrioğlu, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Yunanistan’dan 10 bakan Başbakanlık Ofisi’ne geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, gazetecilere “Yunanistan’da yağmur var. Dikkat edin, burada da yağabilir” dedi.

Çipras Davutoğlu'yla birlikte İzmir'de

95 YIL SONRA BİR İLK

Bu arada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Cumhuriyet Dönemi’nde resmi ziyaret için İzmir’e gelen ilk Yunanistan Başbakanı olduğu ortaya çıktı. İşgal döneminde, 1921 yılında Yunanistan Başbakanı Dimitris Guaris İzmir’e gelmişti.

Davutoğlu ve Çipras kadın basın mensuplarına gül verdi VİDEO