ABD Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e destek
DHA

İsrail'in sınırında yer alan ve işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'nde, Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirilen roket saldırısının ardından çoğu çocuk olan 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Saldırıya dair bilgi almak isteyen Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Genel Merkezi (Pentagon), İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüştü.

PENTAGON AÇIKLAMA YAPTI

Pentagon, bakanlar arasında gerçekleşen görüşme sonrası yazılı bir açıklama paylaştı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

SAVUNMA BAKANI AUSTİN SALDIRIYI KINADI

"Savunma Bakanı Lloyd J. Austin , İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Lübnan Hizbullahı'nın 27 Temmuz'da İsrail'e düzenlediği saldırı hakkında görüştü.

Bakan Austin, Majdal Shams'ta futbol oynayan 12 çocuğun öldürüldüğü ve çok sayıda sivilin yaralandığı korkunç saldırıyı en sert ifadelerle kınadı.

Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı ve yaralıların tamamen iyileşmesi için dua etti.

BAKAN AUSTİN'İN İSRAİL'E SARSILMAZ BAĞLILIĞI

Bakan, Lübnan Hizbullah'ı da dahil olmak üzere İran destekli bir dizi terörist grubun İsrail'e yönelik tehditlerini ele aldı.
Birlikte Gazze'de bir rehine ve ateşkes anlaşmasının sonuçlandırılması fırsatını ve kuzeyde tüm saldırıları durduracak ve İsrail-Lübnan sınırının her iki tarafındaki vatandaşların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlayacak diplomatik bir çözüme yönelik çabaların sürdürülmesini ele aldılar.

Son olarak Bakan Austin, İsrail'in güvenliği ve meşru müdafaa hakkına olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)