AK Parti teşkilatları, deprem bölgesinde
Haber Merkezi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından devlet, tüm imkanlarını seferber etti.

Teşkilatın tüm üyeleri sahada

Başkanlığı’nın koordinesinde de milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, MYK, MKYK üyeleri, Gençlik Kolları ile Kadın Kolları Başkanlığı’ndan isimler, depremin hasara yol açtığı 10 ilde ilk günden itibaren görevlendirilerek, çalışmalarını sürdürüyor.

10 ilde çalışma var

Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hatay ve Malatya’da görev alan AK Parti mensupları, sahada organize olarak bölgesindeki 68 ilçe, köy ve mahallelerde çalışmalarını yürütüyor.

Depremzedelerin şikayet ve taleplerini not alarak gerekli yardımların doğru yerlere ulaşmasını sağlayan AK Partili yöneticiler, arama kurtarma ekiplerinin ihtiyaç duyulan noktalara yönlendirilmesinde de etkin rol alıyor.

Gönüllüleri de organize ediyorlar

Bölgedeki gönüllüleri de organize eden AK Partili isimler, kendi şehirlerinden gelen yardımların koordinesinde de görev alıyor.

Öte yandan, Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca da depremin etkili olduğu Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hatay, Malatya ve ilçelerine destek verecek diğer AK Partili belediyeler ile eşleştirildi.

AFAD ile koordineli çalışılıyor

AK Partili büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri AFAD ile koordineli bir şekilde çalışarak, arama-kurtarma çalışmalarına katılarak, barınma, giyim-gıda ve mobil aşevleriyle depremzedelere destek oluyor.