AK Partili vekil Türkoğlu Hüseyin Çelik'ten özür diledi

AK Partili vekil Türkoğlu Hüseyin Çelik'ten özür diledi

ENSONHABER.com/ÖZEL Türkiye günlerdir AK Parti Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun emniyetteki görüntülerini konuşuyor.

AK Parti Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, bugün AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Ankara'nın EN ÖZEL KALEMİ görüşmenin detaylarını sizin için açıklıyor..

AK Partili vekil Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, bir arkadaşı ile polisten dayak yediğini iddia etmiş, bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Emniyet Müdürü tarafından polislerin ellerine numaralı kağıtlar verilip polisler sıraya dizilmiş ve vekilin oğlu tarafından teşhis edilmesi istenmişti. Aydınlık gazetesine manşet olan olayın görüntüleri de kısa bir süre içinde basına yansımıştı.

ÇELİK 'SORUŞTURMA AÇILSIN' DEDİ

Yaşanan bu olayların ardından AK Partili vekil ve oğluna tepkiler de çığ gibi büyüdü. Herkes AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın tavrını ve açıklamalarını merak ediyordu. AK parti adına ilk açıklama, olayın ortaya çıkmasından saatler sonra Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi ve Çelik, "27 Haziran 2012 tarihinde Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Hatay milletvekillerimizden Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun da adının karıştığı bir olay meydana gelmiş ve olay savcılığa intikal etmiştir. Savcılık, davalı olan bazı polis memurlarının, müştekî İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun tarafından teşhis edilmesini talep etmiştir. Kimin haklı kimin haksız olduğuna elbette ki bağımsız yargı karar verecektir. Ancak teşhis amaçlı olsa da bazı emniyet mensuplarının basına yansıyan görüntülerde olduğu gibi bir muameleye maruz kalmasını parti olarak asla tasvip etmediğimizi, Hatay Valiliği'nin konu ile ilgili soruşturma açmasını yerinde bulduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz." diyerek soruşturma açılması talimatını vermişti.

ARINÇ: AK PARTİ DİSİPLİN KURULLARINDA DA SORUŞTURULACAK

Konuyla ilgili bir açıklama da dün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç 'tan geldi. Arınç konuyla ilgili ''Burada Emniyet Müdürü'nün yaptığı bence işgüzarlıktır, beceriksizliktir, yakışıksız bir davranıştır. Milletvekili çocuğunun oraya gitmesi, yanına danışmanını alması da doğru değildir. Kaldı ki kendisine vuran kişiyi tanıdığına göre yüzleşmeye de gerek kalmamıştır'' diyerek, konunun AK Parti'nin disiplin kurullarında da soruşturulacağını açıkladı.

VEKİL VE OĞLU AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

Parti içinde en büyük hareketlilik ise bugün yaşandı. AK Parti Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, bugün saat 14.30 civarında AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. ÖZEL KALEM'in edindiği bilgilere göre, Hacı Bayram Türkoğlu Genel Merkez'de öncelikle Hüseyin Çelik'le bir araya geldi ve konu bu noktalara geldiği için Çelik'ten özür diledi. Türkoğlu, Çelik'e konunun aksettirildiği gibi olmadığını söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: "Polis haksız yere oğlumu darp etti. Biz de doğal olarak kim olduğunu öğrenmek istedik. Ancak bu şekilde olmasını tabi ki de istemedik. Bu uygulama bizim uygulamamız değil. Emniyet Müdürü'nün davranışları ve uygulaması, savcının da abartması bizi bu noktalara getirdi. Konu buralara geldiği için gerçekten çok üzgünüz."

Ankara'nın EN ÖZEL KALEMİ, görüşme ile ilgili detayları paylaşmaya devam edecek..