İHA

Amasya'nın Yeşilöz köyünde yaşayan çocuklar, tatlı bir eyleme imza attı...

Bir grup çocuk, Yeşilöz köyüne oyun parkı yapılması amacıyla ailelerinden habersiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Pankartları açıp "Park isteriz" şeklinde slogan atarak yürüyüş yapan çocukların sevimli talepleri, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Sosyal medyada ilgi gören yürüyüş akabinde basına yansırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise minikler için harekete geçti.

Bakan Kurum talimat verdi

Bakan Murat Kurum, parkın yapılması için İl Özel İdaresi’ne ödenek gönderilmesi talimatı verdi.

Bu karar ise yaz tatilini geçirmek için İstanbul’dan Amasya’ya gelen ve burada da seslerini duyurmak için eylem yapan Rüya Evis ile arkadaşlarının yüzünü güldürdü.

"Sesimizin duyulmasını sağladık"

Her yaz tatil döneminde İstanbul’dan memleketleri Amasya’nın Yeşilöz köyüne geldiklerini anlatan 10 yaşındaki Rüya Evis, “Köyde hep beraber oynuyoruz. İnternette de oyun oynuyoruz. Ama sıkıldığımız için park yapılmasını istiyoruz. Bunun için de yürüyüş yapıp sesimizin duyulmasını sağladık” dedi.

"Bakan Murat Kurum’a teşekkür ediyorum"

Yürüyüşten habersiz olduklarını anlatan babaanne Nevin Evis de, “Hiç kimsenin haberi yoktu. ‘Park isteriz’ sesini duyduk. Torunlarım olduğunu görünce şok olduk” diye konuştu.

Yaz dönemi İstanbul’dan geldikleri köylerinde park alanı bulunmadığı için çocukların evin bahçesinden dışarı çıkamadığına değinen 3 torun sahibi Evis, “Köyümüze çocuk parkı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Sayelerinde çocuklarımız mutlu olacak” şeklinde konuştu.

"Parka Şehit Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan’ın ismi verilsin"

İl merkezine 45 kilometre uzaklıktaki köyün muhtarı Yasin Kurt, yaz döneminde İstanbul’dan gelen çocukların da eklenmesiyle köyde sayıları artan çocuklar için oyun parkı yapılmasından mutlu olacaklarını söyledi.

Köyde yaşayan emekli polis memuru Tekin Ceylan ise 2015 yılında Hakkari'de PKK’lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıların patlatması sonucu şehit olan evladı Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan’ın isminin kurulacak parka verilerek hatırasının yaşatılmasını istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)